POISTOT (HO 19.11.2015)
edellinen - - seuraava

2013 Helmikuu. Muut lehdet.


YL Raportti: Paskoimme housuun bussissa Turkuun

1. helmikuuta 2013   |   Artikkelit   |   kommentit (559)



Kun Vainion liikenteen valkoinen Volvo kaartaa ulos Kampin kauppakeskuksen kellarista, valo humahtaa ikkunoista läpi. Tammikuun keskipäivä näyttää keväältä. Bussissa se tuntuu erityisen kirkkaalta, bussissa ollaan paljon korkeammalla kuin muut.

Pitkänmatkan linjuri Turkuun on puoliksi täynnä maakuntamatkailijoita, joiden kantamukset kuski on latonut tavaratilaan. Meillä ei ole laukkuja, meillä on housut, joissa on löysät vyötärönauhat. Ettei puristaisi.

Istuimet näyttävät siltä kuin ne olisi verhoiltu kuvaamataidonopettajien vaatteilla. Keskisiniseen kankaaseen on roiskittu erivärisiä, pirtsakoita neliöitä. Toinen meistä asettuu bussin keskiosaan käytäväpaikalle, toinen takapenkille ikkunan viereen.

”Tervetuloa pikavuorolle Turkuun. Matkan aikana käytössänne bussin takaosassa on wc. Siellä on myös lehtiä luettavaksi matkan aikana”, lipunmyyjänainen kuuluttaa keskusradion kautta Espoon Ikean kohdalla.

Tieto aiheuttaa jännitystä. Jos kaikki ajankulu on pakattu linjurin peräpäähän, kanssamatkustajat rynnivät edestakaisin käytävää koko kaksi ja puolituntisen. No ehkä he luulevat, että se on vessa, mikä haisee. Kummankaan vieressä ei sentään istu ketään.

Vaikka katsotaan nyt, tuleeko tästä edes mitään. Ei ole yhtään kakkahätä, mutta jotain tässä nyt pitäisi housuun vääntää. Kasaamme molemmat lehtiä etutarjottimelle. Yleensä auttaa, jos ajattelee jotain muuta eikä keskity itse suoritukseen.

Lukeminen ei oikein onnistu. Bussi keinuttaa huomaamattomasti ja hiljaa, mutta sen verran, että tekstiä tihrustaessa tulee paha olo.

Tekstiviesti keskipenkille:
AR: Onks ees lähellä?
Vastaus:
VK: Kerään itteäni, hannatuttaa. Kyl kohta onnistuu.

SAUKKOLAN jälkeen lipunmyyjä pysähtyy jutustelemaan juuri kyytiin nousseen matkustajan kanssa. Naisella on lila, hapsuista tehty kaulaliina. He puhuvat joulusta. Kiireestä. Keskipenkin takana oleva nainen imeskelee äänekkäästi pastillia.

Samalla toinen meistä pinnistää pökälettä farkkulegginseihin.

VK: Mä ponnistan ja pidätän samalla. En tiennyt, että se on mahdollista.
AR: Ajattele, että oot pöntöllä. Mäkin koitan hirveesti pumppailla, mut koko ajan on vaan kusihätä. Miten pystyy kakkaamaan silleen, ettei tuu samaan aikaan tosi paljon pissaa?
VK: Ei helvetti, nyt saatana kakkaan.

Menee tunti, mutta mitään ei tapahdu. Tämä on yllättävän vaikeaa. Tuntuu jotenkin oudolta, kun on housut jalassa.

Täytyy yrittää voimalla. Penkin ja takapuolen välissä on sen verran vähän tilaa, että on siirrettävä paino pelkästään toiselle pakaralle. Asento on huono.

Edessä olevan penkin selkänoja puristuu nyrkkien väliin, veri pakkautuu päähän. Kun bussi pysähtyy 110-tien varressa Suomusjärven kohdalla, tuntuu jo että ohimo repeää. Toisella puolella tietä tyttö istuu pysäkillä ja tuijottaa.

Terve vaan.

Naama väännöksissä ei paljon huvita seurata muiden matkustajien ilmeitä, mutta todennäköisesti etupenkiltä vessaan Kings-pipo päässä toikkaroiva poika ajattelee, että väännämme hysteeristä itkua.

Ja sitten vihdoin.

AR: AHAHAHAHAHAHAHAHAHH EI VITTU, KAKKASIN HOUSUUN! TÄÄ OLI PARAS IDEA MAAILMASSA AHAHAHAHAHAHH!

Kymmenen minuutin päästä:
VK: EI HELVETTI, NIIN MÄKIN! AHAHAHAHAHAHAHHAHHHAH! Ahahahaah ei haise, lämpöstä! Toi viereinen poika tsiigaa, kun mä nauran niin paljon.
AR: Miten sä onnistuit?
VK: No kakkasin vaan.

AJATUS omassa paskassaan istumisesta on paljon pahempi kuin varsinainen istuminen. Sulanut ruoka ei kirvele, ei polta eikä ole erityisen märkää. Pissaakaan ei tullut juuri ollenkaan.

VK: Tai ehkä vähäsen, vaikee sanoo.

Bussin etuosassa joku lukee iltapäivälehteä ja joku toinen raapii korvaansa. Pastillinainen katselee ulos ikkunasta. Kukaan ei epäile mitään.

Kenenkään matkaa ei haittaa ollenkaan, että kakkasimme juuri housuun. Kaikilla menee mukavasti, Turkuun menossa, viikonloppu vasta alussa. Tekisi mieli kertoa. Kings-pipoinen poika, arvaa mitä!

On sellainen olo, että pystyy tekemään mitä tahansa. Selviää mistä tahansa. Emme edes huomaa, että aurinko on mennyt pilveen jo Saukkolassa.

BUSSI ajaa Halikon läpi ja kakkaamme yhteistuumin vähän lisää. Pikkuhiljaa söhjö liiskautuu kiinni ihoon. Tuntuu kuin olisi jotain geelin tapaista persvaossa. Kun nousee penkistä, kakka ei irtoa pakaroista. Bussien heilunta kiinnittää sen niihin entistä tiukemmin.

AR: Siis hyi helvetti. Mä istun sen päällä.
VK: Joo. Täs on vielä yli tunti matkaa.

Saakohan tästä jonkun tulehduksen?

Taas pysähdytään. Nyt tien varressa näkyy huoltoasemakompleksi. Lipunmyyjä on sanonut alkuspiikissä, että pysähdyksiä tehdään tarpeiden ja toiveiden mukaan. Iskee pieni paniikki.

AR: Kiva mennä pyörimään jonnekin tehtaanmyymälään paskat housussa.
VK: Kuvittele, että oot vauva. Tai vanhus. Äkkiä ihmisten nenät tähän turtuu. Tuleeko läpi?

Ei tule. Välillä haistaa jotain, mutta suurimman osan ajasta ei. On kyllä todennäköistä, että oma nenä turtuu paljon ennen muiden neniä. Tehtaanmyymälä ohitetaan pysähtymättä.

Jatkamme istumista.

Kaarinassa alkaa sataa lunta. Kun nousee hetkeksi ylös ja istuu takaisin alas, ällöttää vähän. Kakkalevy leviää joka kilometrillä laajemmaksi.

Tunturi Center, Biltema, Tarjoustalo, harmaata, harmaata, harmaata. Oltaisiinko jo pikkuhiljaa perillä? Alkaa jo vähän tuskastuttaa.

”Saavumme Turkuun”, kuljettaja huokaa mikrofoniin. Minnehän se lippunainen on mennyt kesken kaiken? Ihan sama. Kuikuilemme kärkkäästi esikaupunkimaisemaa.

”Pysähdymme tarvittaessa kaikilla pikavuoropysäkeillä ennen linja-autoasemaa.”

Ei saatana.

Kakka ei tunnu enää geeliltä vaan kylmältä limalta. Hajun haistaa koko ajan paremmin. Jos nyt kerran pystyy mihin tahansa, oliko pakko valita juuri tämä?

Housujen takapuolelle muodostuu märkä läikkä.

VK: Me joudutaan varmaan ostamaan tää koko bussi.

Hesejä alkaa näkyä yhä useammin. Suojeltu funkkistyylinen linjaautoasema ilmestyy näköpiiriin tasan aikataulussa.

Kuski toivottaa tervetulleeksi uudelleen ja pysäköi Volvon sadan metrin päähän asemasta. Ryysäämme ulos kuminauhat tiukkoina, samalla kun muille ojennellaan matkatavaroita leveällä murteella.

Tuntuu vähän absurdilta, mutta kun pääsee ulos, ei olekaan kauhea kiire.

Kävelemme ihan mielellämme. Ei ole mitään pidäteltävää.

Teksti: Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö
Kuva: Antti Grundstén

Suosittele Facebookissa

Tweettaa

Seuraa kommentteja

Printtaa

Muuta kiinnostavaa:

Kolme kuvaa Suomesta
Kutsumattomat vieraat


http://ylioppilaslehti.fi/2013/02/yl-raportti-paskoimme-housuun-bussissa-turkuun/

2010 Liikemies Harry Harkimo penää olematonta kunniaansa. Lue

Liikemies Harry Harkimon kunnia 1000 euroa!
Lue!

Huussi roihusi moottoritiellä
Kuva

Perus-suomalaisten uusi vaaliveturi & Björn Wahlroos ei siedä kipeitä ihmisiä.
Kuva

Paskamainen naapuri Raportti

2011
Russkij Reporter - Paavo Lipponen - Venäläinen Reportteri
Lue!

2013
Paskoimme housuun bussissa Turkuun
YL Raportti

 


 

 

Russkij Reporter - Paavo Lipponen - Venäläinen Reportteri

Tänään se sitten tuli julki, ensimmäinen jännä Suomea koskettava Wikileaks-paljastus. Venäläinen lehti Russkij Reporter julkaisi Paavo Lipposen stoorin presidenttien Tarja Halonen ja Vladimir Putin tapaamisesta. Lipponen oli naamioitunut Kultarannassa käydyissä keskusteluissa koripallon pelaajaksi ja puutarhassa hanhen selän silittäjäksi.

Kannessa julkaistuista kuvissa käy ilmi kuinka innokkaasti silloinen eduskunnan puhemies (v. 2004) selostaa USA:n suurlähettiläälle saamiaan tietoja. Nettisanomat keskiviikko 2011-02-02. Lue!




Nettisanomat keskiviikko 2011-02-02.
Russkij Reporter - Paavo Lipponen - Venäläinen Reportteri

Tänään se sitten tuli julki, ensimmäinen jännä Suomea koskettava Wikileaks-paljastus. Venäläinen lehti Russkij Reporter julkaisi Paavo Lipposen stoorin presidenttien Tarja Halonen ja Vladimir Putin tapaamisesta. Lipponen oli naamioitunut Kultarannassa käydyissä keskusteluissa koripallon pelaajaksi ja puutarhassa hanhen selän silittäjäksi.

Kannessa julkaistuista kuvissa käy ilmi kuinka innokkaasti silloinen eduskunnan puhemies (v. 2004) selostaa USA:n suurlähettiläälle saamiaan tietoja.

Naapurimaamme yhteiskunta näyttää olevan avoimempi kuin Suomen, kun julkaisee nämä keskustelut ja tiedot. Aikoinaanhan Paavo Lipposen lupaukset USA:lle Irakin sotaan osallistumisesta johtivat silloisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen eroon ja vaikka lupaukset koaliitioon liittymisestä olivat Suomen lakien vastaisia niitä ei tutkittu poliisi- tai mediavoimin, päinvastoin. Niin Yle kuin Helsingin Sanomat vaikenivat tästä.

Pertti Manninen. Keskiviikko 2011-02-02 klo 21:17.

P.S. Alkuperäinen naamakuva ja teksti vuonna 2002:

Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen.
Päästyään tapaamaan Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia joulukuussa 2002 Suomen pääministeri Paavo Lipponen ilmoitti käynnillään, että Suomi tulee ilomielin mukaan paikkaamaan Irakin sodan tuhoja ja osallistumaan jälleenrakennukseen. Tämä siis tilanteessa, jolloin sotaan ollaan vasta valmistautumassa. Kaikkeen se vallassa oleminen ja vallan säilyttämisen halu johtaakin.
26.12.2002 Pertti Manninen, nettisanomat.com.


http://www.nettisanomat.com/2002/12/26/vuodennuolaisu.htm

http://www.nettisanomat.com/2011/02/02/etusivu.htm



 

shit.fi - keskiviikko 2010-06-02



Huussi roihusi moottoritiellä. Ilta-sanomat.fi keskviikkona 2010-06-02 klo 12:15. Kuva etusivulta.
Juttu uutissivulla: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2176543

Shit.fi - Sitä suomeksi. N:o 7
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-02-07, nettiin 2013-02-07, linkkejä 2011-02-07.

Shit.fi - 2013-02-07 - YL Raportti: Paskoimme housuun bussissa Turkuun - Ylioppilaslehti - Teksti: Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö - Kuva: Antti Grundstén - Russkij Reporter - Paavo Lipponen - Venäläinen Reportteri. Wikileaks-vuoto - Tarha Halonen - Vladimir Putin - George W Bush - Washington - Helsinki - USA - suurlähettiläs - Venäjä. - Vuoden nuolaisu 2002. - Huussi roihusi moottoritiellä. Kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit



Smile - Hymy
Uutta vuotta 2011 odotellessani kylpylästa palattuani satuin surffaamaan Ruotsin SVT2-kanavalle ja siellä oli tuttu elokuva menossa. Joskus luen etukäteen ohjelmista, mutta tänään se oli jäänyt. Kuva oli aika lopussa, ei siellä enää ollut kuin se ravintolan loppuhuipennuslaulu ja sitten pakomatka irtolaispoliiseilta karkuun. Mobikameralla hätäisesti kuvat talteen. Siellähän se oli Smile-sävel aivan lopussa ja kehotus "Hymyile". Jo kymmenen tai pikemminkin yksitoista vuotta sitten lehden ensimmäisenä vuonna tein kertomuksen kaikkine väliteksteineen tästä Charlie Chaplinin elokuvasta Modern Times - Nykyaika. Elämäntilanteeni näyttäessä paremmalta tein sitten pari vuotta myöhemmin suomennoksen lauluun Smile, jossa suomalaisena iskusanana on "Ain". Kuvat SVT2:n lähetyksestä uudenvuoden aattona perjantaina 2010-12-31 klo 18:45 ja 18:46. Pertti Manninen. Linkit:

http://www.nettisanomat.com/1999/11/25/n9917chaplininnykyaika.htm
http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm
"Vad tjänar det till att försöka?" - "Upp med hakan, vi klarar oss alltid!"
"Back up - never say die. We'll get along !"

The End
PASSED BY THE NATIONAL BOARD OF REVIEW

Kuvasarja!

Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

Sivun alkuun!